Taalcursus Italiaans bij een privéleraar

Dit is de meest effectieve manier om snel vooruitgang te boeken. U woont samen met uw leraar die u privélessen geeft die zijn aangepast aan uw doelstellingen en behoeften. Zo deelt u zijn of haar dagelijks leven en activiteiten en ervaart u een echte 24-uurs onderdompeling in de taal.

U heeft de mogelijkheid om een algemene taalcursus te volgen, oftewel een cursus die gericht is op een specifiek vakgebied of op examenvoorbereiding. Het is ook mogelijk uw cursussen te combineren met opties (sport, activiteiten, cultuur).

Aangeboden regio’s

AlgheroBariBologneBrindisiCagliari
CataneCosenceFlorenceGênesMilan
ModenaNaplesPalermePescaraPise
RomeVeroneVibo ValentiaTriesteTurin

De leraren bevinden zich zelden in het stadscentrum. De kwaliteit van het verblijf en de competenties van de leraren krijgen voorrang op een centrale ligging. Wij vragen u 3 keuzes door te geven bij de inschrijving.

Op maat gemaakt, voor uw persoonlijke doelstellingen

Deze gepersonaliseerde formule zorgt voor een snelle vooruitgang en het bereiken van uw doelstellingen. Het is gericht op alle profielen en alle leeftijden – jongeren, studenten, volwassenen of gepensioneerden – en op alle doelstellingen – persoonlijk, academisch of professioneel (voorbereiding op een examen, het inhalen van het schoolwerk, een voorsprong, reizen, het bijwonen van een internationale conferentie, etc.). Uw leraar past zijn of haar cursussen aan uw behoeften aan, laat u werken aan uw zwakke punten en helpt u snel uw doelen te bereiken.

Als enige student bij je docent thuis heb je geen contact met andere buitenlandse studenten en heb je geen gelegenheid om je moedertaal te spreken. De intensiteit van de cursussen en de totale onderdompeling in een andere cultuur impliceren een sterke investering en motivatie van de deelnemers.

Ervaren en gekwalificeerde docenten

Al onze docenten zijn ervaren en beschikken over de vereiste universitaire kwalificaties. Ze volgden allemaal een specifieke opleiding en werden verkozen op basis van de kwaliteit en de gastvrijheid van hun onthaal. Daarnaast worden zij ondersteund door een netwerk van pedagogische experten die onderwijsmethoden opstellen en voortdurende taalopleidingen organiseren. Indien nodig kan er tijdens het verblijf contact met hen worden opgenomen.

Een uitzonderlijk onthaal

Het gezin doet zijn best om uw comfort te garanderen en is zorgvuldig geselecteerd om aan uw verwachtingen te voldoen. Indien u een speciaal dieet volgt of specifieke wensen heeft (rokers of niet, aanwezigheid van kinderen of niet, enz.), is het belangrijk dat u ons dit laat weten wanneer u zich inschrijft. Er is altijd een leerkracht die aangepast is aan uw profiel: of u nu jong, professioneel, volwassen of gepensioneerd bent.

Ook voor de jongere studenten

Veel kinderen of tieners nemen deel aan dit type verblijf, omdat het garant staat voor een begeleiding binnen ervaren en serieuze gezinnen. De investering van de leerling is van fundamenteel belang voor het succes van het verblijf. Wij bieden een “Cocooning” optie aan, die verplicht is voor kinderen onder de 15 jaar en over het algemeen wordt aanbevolen voor alle minderjarigen. Deze optie garandeert de permanente aanwezigheid van een volwassene.

Cursus XYZ: Algemene informatie

 • Duur van de les: 60 minuten
 • Tijdschema: flexibel, afhankelijk van de beschikbaarheid van de docent en uw wensen. U kunt kiezen voor een evenwichtige verdeling van uw lessen tijdens de week of u kunt dagen zonder lessen organiseren om de regio te verkennen. Dit zal moeten worden afgesproken met je leraar.
 • Plaatsingstest: op de dag van uw aankomst. Het is ook mogelijk om je niveau vooraf online te evalueren.
 • Niveauverreisten: alle niveaus
 • Geografische ligging: docenten zijn zelden in het centrum van de stad gevestigd. De kwaliteit van het onthaal en de vaardigheden van de leerkrachten zijn bevoorrecht in de centrale ligging. We vragen u om drie regio’s naar keuze te selecteren wanneer u zich inschrijft
 • Deelnamecertificaat aan het einde van uw verblijf en evaluatieverslag van uw vooruitgang (op aanvraag)
 • Opties : Gespecialiseerde woordenschat, Cocooning (verplicht toezicht voor jongeren onder de 15 jaar) (zie “opties”)
 • Kwalificaties: docenten hebben een universitair diploma (of gelijkwaardig) en/of samentelling
 • Maximaal aantal studenten per gezin: u bent de enige deelnemer aan het programma dat bij de docent thuis wordt ontvangen. In zeer zeldzame gevallen kunnen echter ook één of twee andere studenten van een andere nationaliteit bij je leraar worden ondergebracht.

U kunt kiezen voor een standaard taalcursus, of voor een programma dat de taallessen met ludieke activiteiten combineert.

Italiaans

U heeft de keuze in het programma tussen 10, 15, 20, 25 of 30 uur privéles per week.

Opties tegen toeslag :

 • Specifieke woordenschat / Voorbereiding op examens
 • Cocooning

Italiaans & Activiteiten

Deze optie biedt u de mogelijkheid om 10, 15, 20 of 25 uur cursus Italiaans te combineren met 5 uur algemene activiteiten per week. U stelt het programma ter plaatse samen in samenspraak met de leraar, afhankelijk van uw interesses en de lokale mogelijkheden. Deze activiteiten zijn een goede manier om je vaardigheden in praktijk te brengen.
Alle kosten die deze activiteiten met zich meebrengen zijn inbegrepen in het programma (reiskosten, enz.). De optie is beschikbaar voor alle bestemmingen.

Voorbeelden van activiteiten : lokale bezoeken, bus tour, picknicken, cinema, zwemmen, minigolf, restaurant, pub tour (+18 jaar), enz.

Wij raden jongeren aan om deze optie te boeken. De activiteiten bieden de mogelijkheid uw taalkennis in de praktijk te brengen in een andere context, en zo op een leuke manier vooruitgang te boeken.

Het is ook mogelijk te kiezen voor 10 uur Italiaans en 10 uur activiteiten per week, of 15 uur Italiaans en 5 uur activiteiten per week, met toeslag.

Deze optie bestaat uit een combinatie van 15, 20 of 25 uur Italiaanse cursus volgens het standaardprogramma en 3 sportsessies per week. De toegangsprijzen en het vervoer naar de activiteiten zijn inbegrepen voor u en de begeleider. De culturele bezoeken gebeuren over het algemeen met uw leraar maar af en toe kan het zijn dat u een bezoek aflegt met een ander lid van het gastgezin.

De sportsessies duren ongeveer één uur. Indien deze in groepjes worden gedaan (van ongeveer hetzelfde niveau), dan kan de activiteit mogelijk langer duren. Het zijn professionelen, familieleden of een lokale organisator die de activiteiten zullen begeleiden.

Het is belangrijk ons je sportniveau te communiceren bij de inschrijving

 • Paardrijden : Rome

Inbegrepen : alle materiaal die nodig is voor het beoefenen van deze sport

 • Tennis : Rome

Inbegrepen : alle materiaal die nodig is voor het beoefenen van deze sport

Deze optie bestaat uit een combinatie van 15, 20 of 25 uur Italiaanse cursus volgens het standaardprogramma en 3 van de culturele bezoeken die vermeld worden in de weekplanning.

De toegangsprijzen en het vervoer naar de activiteiten zijn inbegrepen voor u en de begeleider.

De culturele bezoeken gebeuren over het algemeen met uw leraar maar af en toe kan het zijn dat u een bezoek aflegt met een ander lid van het gastgezin.

 • Bologne (Emilia-Romagna) : Piazza Maggiore, the leaning Towers, Saint Petronius Church, Archiginnasio, Bologna National Gallery, Sanctuary of Santa Maria della Vita
 • Catane (Sicilië) : Catania Cathedral, Piazza del Duomo, Via Etnea Shopping Street, Teatro Massimo Bellini, Ursino Castle and Museum, Benedictine Monastery, Greek-Roman Theatre
 • Florence : Florence Cathedral, Giotto’s Campanile, Palazzo Vecchio, Piazza della Signoria, Bargello Museum, Ponte Vecchio, Basilica of the Holy Cross, Uffizi Palace and Gallery, Church of Santa Maria Novella
 • Gênes (Liguria) : The old town and Caruggi, Royal Palace, Palazzi dei Rolli, Strada Nuova Museums, San Lorenzo Cathedral, Lighthouse of Genoa, Ancient Port, Spianata Castelletto, Galata Maritime Museum, Aquarium of Genoa
 • Milaan : Milan Cathedral, Galleria Vittorio, Emmanuele II, La Scala Opera House, Brera Art Gallery, Via Napoleone Fashion District, Sforza Castle, Last Supper Museum, Basilica of Saint Ambrose, Walk down the Naviglio Grande
 • Modena : Modena Cathedral, Ghirlandina Tower, Piazza Grande, Albinelli Market, Museum Palace, Enzo Ferrari Museum, Museum of Picture Cards (Panini)
 • Palerma : Palermo Cathedral, Palatina Chapel, Palace of the Normans, Teatro Massimo, Co-Cathedral of St. Mary of the Admiral, Capuchin Abbey and Catacombs, Saint John of the Hermits, Piazza Pretoria
 • Pistoia : Cathedral Square, Cathedral of St. Zeno, Palazzo del Comune, St. Zeno Baptistery, Saint John Fuoricivitas Church, Church of Saint Andrew
 • Rome : Colosseo & Campidoglio, San Pietro & Castel Sant’Angelo, Piazza Navona & Pantheon, Surrounding Town : Frascati, Nemi, Palestrina, Tivoli or Zagarolo
 • Trieste : Piazza Unita d’Italia, Audace Pier, Victory Lighthouse, Saint Giusto Cathedral, Miramare Castle, Roman Theatre, Giant Cave, Sistiana Bay
 • Turin (Piémont) : Bezoek van het stadscentrum van Turin, inbegrepen is de Castello Piazza, Parco del Valentino & de Kathedraal van Turin + 2 bezoeken uit de volgende lijst:
 • Het Egyptisch museum, het nationaal museum van de cinema, het Madame-Paleis, het nationaal museum van de auto, het Juventus stadium, het koninklijk paleis van Venaria en haar tuinen, het kasteel van Mandria
 • Verona : Verona Arena, Juliet’s House, Castel Vecchio Museum, Basilica of Saint Zeno, Piazza Delle Erbe, the Bridges of Verona, Piazza Bra, Piazza dei Signori

Deze optie bestaat uit een combinatie van 15, 20 of 25 uur Italiaanse cursus volgens het standaard programma en de vermelde activiteit, één keer per week. De toegangsprijzen en het vervoer naar de activiteit is inbegrepen.

De sessies zijn individueel en duren ongeveer 1 uur , tenzij anders vermeld. Uw leraar, een gezinslid of een professionele organisatie organiseert deze activiteiten.

Pizza

 • In Napels
 • 5 uur traditioneel Italiaans koken

Optie « Specifieke woordenschat/Voorbereiding examens»

Uw leraar stelt een cursus samen om u voor te bereiden op een examen (zoals Cambridge First Certificate, Proficiency, TOEIC of TOEFL) of een cursus voor het leren van specifieke woordenschat voor schoolvakken (wiskunde, aardrijkskunde, literatuur) of technische termen in beroepsvelden (geneeskunde, ingenieur, recht, informatica, architectuur, toerisme, enz.). Let op dat deze de zorgvuldig geselecteerde leraren niet noodzakelijk ingenieurs, artsen of advocaten zijn.

Let op: het programma is er slechts om de examens voor te bereiden, je zult de examens dus niet ter plaatse afleggen. Het lesmateriaal is enkel voorzien voor de bovenstaande examens. Voor elk ander examen dient u eigen lesmateriaal mee te nemen (boeken, kopieën van vorige examens of andere nodige documenten ter voorbereiding).

Toeslag : zie « Data & tarieven ».

Optie « Cocooning »

De optie « Cocooning » garandeert de aanwezigheid van een volwassene (leraar of ander volwassen lid van de familie) op elk moment van de dag, gedurende het hele verblijf. Deze optie bevat geen activiteiten en verzekert enkel het toezicht van een volwassene. Deze optie is verplicht voor jongeren onder de 15 jaar en wordt sterk aangeraden voor deelnemers jonger dan 18 jaar.

Toeslag : zie « Data & tarieven ».

Optie « Bijzondere dieetwensen »

Als u een specifiek dieet volgt is het belangrijk dit te vermelden voor vertrek zodat de leraar zich hieraan kan aanpassen. Als het dieet veel aanpassingen vergt van het gastgezin, zoals glutenvrij, halal, enz. wordt er een toeslag gevraagd.

Toeslag : zie « Data & tarieven ».

Optie « Bijzondere behoeften »

Sommige leraren zijn voorbereid, en hebben hun huis aangepast, voor de opvang van studenten met een lichamelijke handicap (bijvoorbeeld visuele of auditieve beperkingen), emotionele of gedragsstoornissen (bv. ADHD), of **leerstoornissen (bv. dyslexie). Indien u hier gebruik van wenst te maken, gelieve ons dit op voorhand te laten weten. Deze optie biedt een verblijf dat aangepast is aan de specifieke situatie van de deelnemer.

Deze toeslag biedt geen zorg aan de studenten.

Toeslag : zie « Data & tarieven ».

Optie « Vijf sterren » : Luxe service

Deze optie is speciaal voor zakelijke cursussen en professionals, en voor hun families, die meer comfort wensen. Het programma “Vijf sterren” bevat een privé-badkamer en speciale maaltijden en meer aandacht voor de student.

Toeslag : 100% van de prijs van de gekozen cursus

Gedeeld verblijf

Het is mogelijk om met z’n tweeën, drieën of vieren les te volgen met andere (een) deelnemer(s) naar keuze, op voorwaarde dat ze dezelfde data kiezen, en hetzelfde taalniveau hebben.

U krijgt 20% korting voor iedere student als u met twee vertrekt en 25% korting als u met drie of vier vertrekt.

Senioren

Studenten van 60 jaar en ouder krijgen een korting op alle verblijven die beginnen en eindigen tussen oktober en mei.

Korting: 5%

Verblijf tijdens de kerstperiode en/of nieuwjaar

Het is mogelijk om een programma te volgen tijdens de kerstperiode. Een toeslag wordt toegepast op verblijven op de dagen 24, 25 en 26 december of 31 december en 1 januari. Als u zowel tijdens kerst als nieuwjaar verblijft, zal de toeslag 2 keer worden toegepast. De toeslag bevat activiteiten zoals het nieuwjaarseten, het aftellen naar het nieuwe jaar, het vuurwerk gaan zien, een stadswandeling, en shoppen.

Toeslag : zie « Data & tarieven ».

Reis

Dag van aankomst : zondag

Dag van vertrek : zondag (7 nachten. Sommige leraren zijn flexibel met aankomst en vertrekdata)

Station of vliegveld van aankomst : Transfer mogelijk op aanvraag (tegen betaling, zie tabblad « Data & tarieven ». )

Zodra u te horen krijgt bij welke leraar u verblijft, krijgt u te horen welk station of vliegveld het dichtste bij hun woonplaats is. De transfers worden georganiseerd door het gastgezin, de lokale organisatie of een privéchauffeur (vaak met auto, soms met het openbaar vervoer).

Als u op een ander station/vliegveld aankomst of als u arriveert/vertrekt voor 8 uur of na 21 uur, gelden er toeslagen. De studenten die jonger zijn dan 16 jaar moeten verplicht een transfer reserveren bij aankomst en vertrek, behalve als ze worden begeleid door hun ouders.

Let op : reserveer uw vervoer pas nadat u van ons een definitieve bevestiging heeft ontvangen voor uw verblijf bij een privéleraar (ongeveer 8 dagen na overschrijving van het voorschot).

Visuminformatie

Heeft u een visum nodig voor het volgen van dit programma? Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u een kijkje nemen op de visumpagina

Twijfel niet om ons te benaderen via mail of telefoon indien u meer informatie wenst te verkrijgen.


Data & Tarieven 2020

Begin van de sessie : elke week, gedurende het hele jaar

Tarieven 2020

Alle inschrijvingsgelden en belastingen inbegrepen

WPCS 42.0.1
Standaardprogramma - Prijs per week 
15 uur 1.165
20 uur 1.365
25 uur 1.565
30 uur 1.765
Gecombineerd programma - prijs per week
Programma Taal & Activiteiten
10 uur les & 5 uur activiteiten
15 uur les & 5 uur activiteiten 1.465
20 uur les & 5 uur activiteiten 1.665
25 uur les & 5 uur activiteiten 1.865
Programma Taal & Sport
Toeslag sport - per weekTennisPaardrijden
Rome 250 290
Programma Taal & Cultuur
Toeslag 3 culturele bezoeken per week - behalve Rome 285
Toeslag 3 culturele bezoeken per week - Rome 375
Programma Taal & Recreatie
Toeslag activiteit per weekPizza
Naples 150
Optionele toeslagen
Extra nacht 120
Transfers (per rit) 80
Voorbereiding Examens / Business 130
Cocooning (verplicht -15j) 150
Toeslag Kerst & Nieuwjaar 145
Privé-badkamer 180
Speciaal dieet 150
Speciale behoeften (Dyslexie, ADHD, Lichamelijke handicap) 150

* Heen- en terugreis verplicht voor 16 jaar en jonger. Tijdens de zomer, programma van 15 uur minimum.

De prijzen zijn inclusief :

 • Het gekozen programma
 • De cursussen en gebruik van het lesmateriaal
 • Verblijf in een individuele kamer bij uw privéleraar
 • Volpension
 • Alle belastingen en inschrijvingskosten
 • Bijstand door de regionale coördinator
 • Niveautest, deelnamecertificaat en stagerapport (op aanvraag)

De prijzen zijn exclusief :

 • De reis en transfers
 • Eventuele toeslagen (« Specifieke woordenschat/voorbereiding op examens », « Cocooning », verblijf « Vijf Sterren »)
 • Toeslagen eindejaarsfeesten tijdens verblijf (24, 25, 26, 31 december en/of 1 januari)
 • Eventuele extra nachten
 • Eventuele Visumkosten
 • Eventuele optionele verzekeringen

Opmerkingen

 • Als 2 studenten met hetzelfde niveau samen wensen te verblijven en samen cursus wensen te volgen, krijgt elk van hen 20% korting
 • Als een persoon de deelnemer wenst te begeleiden en de kamer te delen, maar geen les wenst te volgen, geniet deze persoon van 20% korting