Waarom Australië?

Australië is het zesde grootste land ter wereld. Omringd door de Stille en Indische Oceaan is dit uitgestrekte eilandcontinent rijk aan prachtige landschappen, met een schitterende, unieke en zeer rijke fauna en flora.

De bevolking van ongeveer 24 miljoen inwoners woont voornamelijk langs de kust: zee, zon en strand zijn het levensritme van de Australiërs. Ze staan bekend om het hebben van een gemakkelijk contact en een ontspannen levensstijl. Ze houden van het outdoor leven, beoefenen veel sportactiviteiten en ontmoeten hun vrienden graag rond een barbecue.

Le programme “Immersion Scolaire”

Dit programma is bedoeld voor gemotiveerde deelnemers van 14 tot 17 jaar, die van hun zomervakantie willen gebruikmaken om een total immersion programma in Australië mee te maken. Deze unieke ervaring biedt u de mogelijkheid om samen te leven met jonge Australiërs, het dagelijkse leven van een gastgezin te delen en een nieuw schoolsysteem te ontdekken. Een verblijf boordevol kennis en ontdekkingen die veel verder gaan dan een gewoon taalverblijf.

Twee programma’s om uit te kiezen:

 • 8-wekenprogramma**: het geeft je de mogelijkheid om op tijd terug te zijn in België of Frankrijk voor het begin van het schooljaar.
 • Een schooltrimesterprogramma**: je kunt eind september terugkeren naar je school in België met toestemming van je school!

2 weken totale onderdompeling met een gezin zonder lessen + 6 weken schoolintegratie.

 • 1e deel van het verblijf : onderdompeling in een gezinJe aankomst in Australië staat gepland gedurende 2 weken van de Australische schoolvakanties. Tijdens deze 2 weken deelt u het dagelijkse leven van uw gastgezin, waardoor u in het ritme van het Australische leven terechtkomt en ten volle leert genieten van het gezinsleven.
 • 2e deel van het verblijf : schoolintegratieJe gaat naar een lokale middelbare school en volgt je lessen als een Australische student.

Oriëntatie in Sydney (3 dagen / 4 nachten) + schoolintegratie voor het volledige 3de trimester

1ste deel van het verblijf : oriëntatie in Sydney

Wanneer u in Australië aankomt, krijgt u de kans om een van de mooiste steden ter wereld te ontdekken, Sydney: ontdek het Operahuis, de baai, Sydney Tower, Circular Quay… Ook op het programma: Bondi Beach, Darling Harbour, Bondi Beach, Tarango Park Zoo, Chinatown, Paddy’s markt…Deze 3 dagen worden ook gebruikt om uw verblijf en de onderdompeling in de school voor te bereiden (informatie, advies, hulp…).De deelnemers worden tijdens hun verblijf in Sydney onder toezicht en begeleiding geplaatst en er wordt gezorgd voor accommodatie in een jeugdherberg.

2e deel van het verblijf : schoolintegratie

Je gaat naar een lokale middelbare school en neemt je lessen als een Australische student.

error: no file description provided

Ze bevinden zich in heel Australië (staten van Victoria, Queensland, New South Wales, Tasmanië…). Het schooljaar begint eind januari en eindigt begin december. Het jaar is verdeeld in 4 trimesters met daartussen 2 weken vakantie.

Deelnemers worden over het algemeen op openbare scholen geplaatst. Alle scholen, zowel openbare als particuliere, moeten een reeks opleidingen aanbieden in de volgende gebieden: Engels, Wiskunde, Sociale wetenschappen, Wetenschappen, Geesteswetenschappen, Bosbouwkundige taal, Technologie, Lichamelijke opvoeding en technologie.

De lessen worden over het algemeen gehouden van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 15.30 uur, maar het rooster is afhankelijk van de staat en de tijdzone.

De keuze van de school wordt door onze partner bepaald op basis van de verblijfplaats en de beschikbaarheid van het gastgezin. Het niveau, de klas en het tijdschema worden aan het oordeel van de schooldirecteur overgelaten, afhankelijk van de beschikbaarheid.

In het zomerprogramma kan de keuze van de vakken die worden bestudeerd niet worden gegarandeerd.

Het dragen van een uniform is over het algemeen verplicht.

Australische gastgezinnen

Australische gezinnen zijn over het algemeen warm, open en uitgaand. Ze delen hun cultuur en levenswijze graag met jongeren met een andere achtergrond.

Ze worden rigoureus geselecteerd door de lokale correspondent die ze thuis bezoekt en een persoonlijk gesprek voert om ervoor te zorgen dat ze de deelnemer een evenwichtige omgeving kunnen bieden. Er is geen typisch gezin, elk gezin is uniek en weerspiegelt de Australische levenswijze en maatschappij. Australiërs staan bekend om ** hun ontspannen levensstijl**, vriendelijkheid en liefde voor het buitenleven.

Studenten worden genieten van een volpension tijdens hun verblijf. Ook zorgt het gastgezin voor een lunchpakket op schooldagen.

De lokale correspondent is een ervaren persoon die de gastgezinnen kent, en die regelmatig in contact met de ** studenten** komt om na te kijken of alles goed verloopt. Aangezien hij in staat is om snel te handelen in het geval van problemen, is hij je bevoorrechte contactpersoon ter plaatse.

Hij zal aanwezig zijn om de eventuele vragen die je hebt te beantwoorden en help je in al je zaken die in orde moeten worden gesteld eens je toekomt. Er wordt regelmatig gecommuniceerd met je ouders, je gastgezin en de school zodat de ervaring uitstekend blijft.

Tot slot, krijgt u een noodnummer die u kunt bellen, zodat u in geval van problemen een verantwoordelijke persoon kunt contacteren.

Als u aan dit programma wilt deelnemen, moet u aan de volgende criteria voldoen :

 • Tussen 14 en 17 jaar oud op het moment van vertrek. (u kunt niet 18 jaar oud zijn terwijl u daar bent, tenzij het tijdens de laatste maand van uw verblijf is).
 • Een goed niveau van het Engels hebben om te kunnen communiceren en de cursussen te kunnen volgen (minimaal B1).
 • De bereidheid om nieuwe vrienden te maken en het leven met anderen te delen van een gastgezin op een dagelijkse basis.
 • aantonen dat u geïnteresseerd bent in het bestuderen van andere culturen en andere talen, motivatie, rijpheid en aanpassingsvermogen.

Voor een verblijf van 8 weken is alleen het e-visitor visum nodig. Voor een verblijf van één trimester afhankelijk van de school en de staat kan een studentenvisum (Subklasse 500) nodig zijn. In dit geval zullen wij u voorzien van alle nodige documenten om het te verkrijgen en u bij te staan in de stappen.

Voldoet u aan de voorwaarden voor deelname? Vul zo snel mogelijk het inschrijvingsformulier in.

U ontvangt dan een voorlopige bevestiging en wij nemen contact met u op. voor een individueel interview (in onze kantoren of via skype). Als uw academisch niveau Engels en uw motivatie voldoende is, we zullen u uitnodigen om uw inschrijving te bevestigen door het betalen van een voorschot van 1 500 €. Hiermee wordt de procedure gestart.


Data & Tarieven 2020

Data 2020

Verblijfsdata :

 • 8 weken : 02/07 tot 30/08
 • Trimester : 12/07 tot 28/09Oriëntatie in Sydney (4 nachten): 14/07 tot 18/07

Registratie : minstens 8 weken voor vertrek

Tarieven 2020

Alle belastingen en inschrijvingsgelden zijn inbegrepen

WPCS 42
Tarief van het verblijf (cursus, gastgezin met volpension, retourvlucht, inschrijvingsgelden)
Programma 8 weken 4.995
Programma 1 trimester (Orientiatie inbegrepen) 6.595

Onze tarieven zijn inclusief :

 • De terugvlucht vanuit Brussel of Parijs
 • Transfers van de luchthaven naar het gastgezin
 • Verblijf in een gastgezin met volpension
 • De cursus
 • De kosten voor het vinden van de familie en de school
 • selectie van de deelnemer (individueel interview) en informatie voor het verblijf
 • De bijstand, ondersteuning en opvolging van de lokale correspondent gedurende het hele verblijf.
 • Voor het verblijf van een schoolperiode: de geplande activiteiten en de volpension accommodatie tijdens de oriëntatiecursus in Sydney.
 • De reisverzekering (medische bijstand/ongeval/repatriëring/RCI) is verplicht voor dit verblijf.
 • Het OSHC (indien nodig)
 • Administratieve kosten
 • Alle benodigde documenten voor het verkrijgen van het visum (indien nodig)

Onze tarieven zijn exclusief :

 • De bijdrage in de reiskosten om naar school te gaan (rekenen tussen 30 en 50 AUD per week)
 • Optionele buitenschoolse activiteiten die door de school worden aangeboden
 • Boeken (meestal in geleend van de school)
 • Uniform (indien van toepassing)
 • Persoonlijke uitgaven en zakgeld (tel 400 AUD per maand)
 • Annuleringsdekking
 • Visumkosten (indien van toepassing)